Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zmieniamy się dla dobra Twojego środowiska
Odkryj więcej przepisów na
www.przepisy.pl
Knorr Fix Soczyste kotlety mielone to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zabieganych osób, które w mgnieniu oka pragną przygotować pyszny i sycący obiad dla swojej rodziny. Kotlety mielone to klasyczne danie, które cieszy się ogromnym uznaniem, a dzięki temu produktowi możesz je przyrządzić w prosty i wygodny sposób.
Życie w ciągłym biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze smacznych posiłków. Wystarczy dodać mieszankę Fix do mięsa mielonego podczas przygotowywania, by Twoje kotlety nabrały wspaniałego smaku.
Jak to zrobić? Zalej Fix 175 ml wrzącej wody i odczekaj 5 minut, aby woda mogła wsiąknąć w mieszankę. Następnie połącz całość z mięsem mielonym. Dla lepszej przyczepności i bardziej chrupiącej faktury kulki możesz obtoczyć w bułce tartej. Kotlety obsmaż na średnim ogniu po około 8 minut z każdej strony.
Możesz wzbogacić swoje danie, dodając do obiadu warzywa i ziemniaki. Wspaniały smak i aromat zapewni także smażona cebula. Doskonałym wyborem będą również groszek albo mizeria.
Warto podkreślić, że mieszanka przypraw Knorr Fix do mięsa mielonego zawiera pochodzące ze zrównoważonych upraw składniki naturalnego pochodzenia, bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów. W składzie tej mieszanki znajdziesz za to aromatyczne przyprawy i warzywa, takie jak czosnek, cebula, pieprz i natka pietruszki.
Podsumowując, ta przyprawa do mięsa to idealny wybór dla zabieganych, którzy pragną zaskoczyć swoją rodzinę wyjątkowym obiadem. Z łatwością przygotujesz dzięki niej aromatyczne kotlety mielone w sam raz na pełnowartościowy obiad w tygodniu pełnym pracy i obowiązków.
Składniki:
500 g mięsa wieprzowego z szynki
1 op. Knorr do kotletów mielonych
20 g bułki tartej
175 g wody z kranu
80 g oleju roślinnego do smażenia
795 g ziemniaków
Groszek z marchewką (mrożony)
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
Sposób przygotowania:
1. Produkt Knorr zalej 175 ml gotującej się wody i odstaw na ok. 5 minut aby wchłonął się płyn. Połącz z mięsem i uformuj kotlety (ok. 150 g każdy).
2. Możesz dodatkowo obtoczyć je w bułce tartej. Obsmaż z obu stron po około 8 min. na średniej mocy, pod częściowym przykryciem.
3. Kotlety podlej lekko wodą i podparuj aby ugotowały się w środku.
4. Gotowe kotlety podawaj z glazurowanym groszkiem z marchewką i gotowanymi ziemniakami.
Kompozycja z przyprawami do przygotowania soczystych kotletów mielonych.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler oraz inne zboża zawierające gluten.
1 porcja dania = 350 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 6 porcji.