Gellwe Ciasto i krem do karpatki mieszanka do wypieku 340 g

Nowy produkt

7,79 zł

5900552001324

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Przygotuj:
Do ciasta:
- 4 jajka,
- 125 g masła lub margaryny,
- 250 ml wody (około 1 szklanka).

Do kremu:
- 500 ml mleka,
- 100 g miękkiego masła lub margaryny.

Forma do pieczenia: 25 cm x 36 cm

1. Przygotuj ciasto
Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C góra-dół (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz ok. 15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo.

2. Przygotuj krem
Z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. Całość pozostaw do wystudzenia, mieszaj od czasu do czasu. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy.

3. Przełóż ciasto kremem i gotowe
Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem.

Pomysł na: Ptysie
Przygotuj ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajek. Ciasto nakładaj porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrój i napełnij kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. Ptysie możesz udekorować polewą czekoladową wg uznania.
Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu.
Może zawierać soję i mleko.
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 34 g.
Jednostka miaryszt
mąka pszenna
cukier
skrobie
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
aromaty
barwniki: kurkumina, karoteny
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (ok. 34 g)
Wartość energetyczna1207 kJ / 289 kcal411 kJ / 98 kcal (5 %*)
Tłuszcz17 g5,8 g (8 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,1 g1,4 g (7 %*)
Węglowodany27 g9,2 g (4 %*)
w tym cukry11 g3,7 g (4 %*)
Białko5,8 g2,0 g (4 %*)
Sól0,31 g0,11 g (2 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 30 porcji.
1 porcja = ok. 34 g.

Wymiar liczbowy: 340
oryginalny smak
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
140 g mieszanki do przygotowania ciasta
200 g mieszanki do sporządzenia kremu
Rozmiar opakowania: 340
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 30 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 30 porcji

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane