Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz na tyle opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ten doskonały produkt do przyrządzania konfitur i dżemów pomoże Ci zapełnić spiżarnię doskonałymi przetworami.
Nadaje się do sporządzania dżemów ze wszystkich rodzajów owoców.
Teraz smak lata zagości na dobre na Twoim stole.
Zastosowanie
Dżemix - mieszanka żelująca doskonała do przyrządzania dżemów, konfitur i galaretek niskosłodzonych z różnych rodzajów owoców.
Przygotowanie dżemu:
Przygotuj:
1 kg owoców, 330 g cukru
1. 1 kg umytych, odszypułkowanych, pozbawionych pestek i ewentualnie rozdrobnionych owoców wymieszaj z Dżemixem uniwersalnym. W przypadku użycia mało soczystych owoców dodaj 5 łyżek wody. Podczas przyrządzania dżemów ze słodkich i soczystych owoców, m.in. brzoskwiń, dodaj 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego Delecta.
2. Zagotuj, ciągle mieszając.
3. Dodaj 330 g cukru i zagotuj ponownie. Od momentu zagotowania trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty.
4. Zestaw z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany.
5. Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.
Dobre rady:
Aby jak najdłużej zachować witaminy naturalnie zawarte w owocach, gotowy dżem przechowuj w zamkniętych słoikach w chłodnym zaciemnionym miejscu. Po otwarciu dżem przechowuj w lodówce.
Mieszanka żelująca w proszku 3:1.
Produkt może zawierać
zboża zawierające
gluten,
jaja,
mleko,
soję,
orzechy,
orzeszki ziemne i nasiona
sezamu.