Gellwe Babeczki jagodzianki mieszanka do domowego wypieku 307 g

Nowy produkt

9,79 zł

5900552092506

szt

Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

Gellwe zawsze wychodzi!

Pyszne nowości od Gellwe
Gellwe Ciasto Zebra
Gellwe Choco Lawa
Babeczki Jagodzianki

Przygotuj:
Do ciasta:
- 2 jajka
- 100 ml oleju (około 10 łyżek)
- 100 ml mleka (około 10 łyżek)
Do nadzienia:
- 100 ml zimnej wody (około 10 łyżek)
12 foremek

1. Przygotuj nadzienie
Wlej wodę do szklanki, wsyp zawartość saszetki z mieszanką do przygotowania nadzienia i energicznie mieszaj przez około 1 minutę. Odstaw na około 5 minut do zgęstnienia.
2. Przygotuj foremki
Na dużej blasze do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 ℃ góra-dół (bez termoobiegu).
3. Przygotuj ciasto
Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, mleko i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (około 1 minutę).
3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz
Połowę przygotowanego ciasta rozłóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po około ¹/₂ łyżki). Na środek każdej babeczki wyłóż po około 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryj pozostałym ciastem.
Babeczki wstaw natychmiast do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie 18 -20 minut (bez termoobiegu).
Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Babeczki możesz posypać cukrem pudrem.
Babeczki jagodzianki mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Może zawierać soję i mleko.
Z jednego opakowania otrzymujemy 12 babeczek po ok. 49 g.
Jednostka miaryszt
ciasto: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól
nadzienie: cukier, skrobia modyfikowana, 10,8 % jagody liofilizowanere, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (antocyjany), aromat, cynamon
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g
Wartość energetyczna1496 kJ / 358 kcal736 kJ / 176 kcal (9 %*)
Tłuszcz19 g9,4 g (13 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,0 g1,0 g (5 %*)
Węglowodany41 g20 g (8 %*)
w tym cukry21 g10 g (11 %*)
Białko5,2 g2,6 g (5 %*)
Sól0,75 g0,37 g (6 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z jednego opakowania otrzymujemy 12 babeczek po ok. 49 g.

Wymiar liczbowy: 307
12 foremek w środku
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
wymieszaj łyzką i gotowe!
Opakowanie zawiera:
270 g mieszanki do wypieku babeczek
37 g mieszanki do nadzienia jagodowego
12 papierowych foremek do wypieku babeczek
Rozmiar opakowania: 307
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 12 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania otrzymujemy 12 babeczek po ok. 49 g.

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane