Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Gellwe zawsze wychodzi!
Pyszne nowości od Gellwe
Gellwe Ciasto Zebra
Gellwe Choco Lawa
Babeczki Jagodzianki
Przygotuj:
Do ciasta:
- 2 jajka
- 100 ml oleju (około 10 łyżek)
- 100 ml mleka (około 10 łyżek)
Do nadzienia:
- 100 ml zimnej wody (około 10 łyżek)
12 foremek
1. Przygotuj nadzienie
Wlej wodę do szklanki, wsyp zawartość saszetki z mieszanką do przygotowania nadzienia i energicznie mieszaj przez około 1 minutę. Odstaw na około 5 minut do zgęstnienia.
2. Przygotuj foremki
Na dużej blasze do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 ℃ góra-dół (bez termoobiegu).
3. Przygotuj ciasto
Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, mleko i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (około 1 minutę).
3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz
Połowę przygotowanego ciasta rozłóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po około ¹/₂ łyżki). Na środek każdej babeczki wyłóż po około 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryj pozostałym ciastem.
Babeczki wstaw natychmiast do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie 18 -20 minut (bez termoobiegu).
Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Babeczki możesz posypać cukrem pudrem.
Babeczki jagodzianki mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Może zawierać
soję i
mleko.
Z jednego opakowania otrzymujemy 12 babeczek po ok. 49 g.