Gellwe Babka piaskowa kakaowa mieszanka do domowego wypieku ciasta 385 g

Nowy produkt

5,99 zł

5900552092483

szt

Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne

Pyszne nowości od Gellwe
Ciasto Zebra
Babeczki Choco Lawa

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

Gellwe zawsze wychodzi!
Babka piaskowa kakaowa

Przygotuj:
- 3 jajka
- 100 g masła lub margaryny
- 110 ml mleka (ok. 11 łyżek)
Forma do pieczenia babki o średnicy około 22 cm lub podłużna forma o długości 25 cm i szerokości 12 cm.

1. Przygotuj ciasto
Rozpuść 100 g masła lub margaryny i ostudź. Piekarnik nagrzej do 180 ℃ (bez termoobiegu). Do miski wlej 100 ml mleka (zostaw ok. 1 łyżkę mleka na później), ostudzony tłuszcz i dodaj 3 jajka. Całość miksuj mikserem do połączenia składników przez około 30 sekund. Następnie wsyp zawartość opakowania mieszanki do ciasta i miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Przełóż ciasto
Około ²/₃ ciasta przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy.
3. Przygotuj ciasto kakaowe
Do pozostałej części dodaj torebkę z kakao oraz 1 łyżkę mleka. Wymieszaj zawartość do uzyskania jednolitego koloru i przełóż na ciasto w formie.
4. Upiecz ciasto
Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 35-40 min. Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować cukrem pudrem lub lukrem.

Uwaga!
Babkę możesz upiec w podłużnej wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie. Przygotuj ciasto zgodnie z powyższym przepisem i natnij wzdłuż na głębokość ok. 1 cm, następnie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 45-50 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Gellwe zawsze wychodzi!
Babka piaskowa kakaowa. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Może zawierać mleko i soję.
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 41 g.
Jednostka miaryszt
cukier
mąka pszenna
skrobia pszenna
skrobia ziemniaczana
2,6 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
substancja zagęszczająca: E 466
aromat
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (ok. 41 g)
Wartość energetyczna1328 kJ/317 kcal545 kJ/130 kcal (7 %*)
Tłuszcz13 g5,3 g (8 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone5,2 g2,1 g (11 %*)
Węglowodany40 g17 g (7 %*)
w tym cukry26 g11 g (12 %*)
Białko6,4 g2,6 g (5 %*)
Sól0,86 g0,35 g (6 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 41 g.

Wymiar liczbowy: 385
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
375 g mieszanki do wypieku babki 10 g kakao
Rozmiar opakowania: 385
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 41 g.

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane