Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Życzymy Ci udanych wypieków!
I pamiętaj... że zawsze ważniejsze są Twoje intencje niż końcowy efekt. Piecz dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Sposób przygotowania:
Krem
przygotuj:
Wersja podstawowa: 400 ml schłodzonego mleka.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min.
Wersja wzbogacona: 325 ml schłodzonego mleka, 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36 % tł.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min. Osobno ubij śmietankę do sztywnej konsystencji. Połącz całość.
Ptysie
przygotuj:
Polewę smak ciemnej czekolady Delecta, Krem Karpatka 5 min, Ciasto: 250 ml wody (1 szkl.), 125 g margaryny, 4 jaja, 1 szklankę mąki pszennej (ok. 150 g), pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta.
Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika wykładaj łyżeczką porcje ciasta (24 sztuki). Piecz w temperaturze 220°C ok. 20-25 min, do wysuszenia. Powtórz czynność z drugą połową ciasta. Przygotuj krem. Wystudzone ptysie przekrój w poprzek i napełnij kremem. Udekoruj ptysie strużkami polewy przygotowanej wg przepisu podanego na opakowaniu. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę do schłodzenia.
Krem karpatka bez gotowania, w proszku.
Produkt może zawierać
gluten,
jaja,
soję,
orzechy,
orzeszki ziemne i nasiona
sezamu.
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2 % tł.). ok. 548 g produktu po przygotowaniu (ok, 24 porcje)