Kamis Cukier wanilinowy 16 g

Nowy produkt

0,89 zł

5900084272438

szt

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziecie na www.kamis.pl
Kruche ciasteczka z wiśniami
Przygotowanie 30 min + czas chłodzenia ciasta, pieczenie 15 min, porcje 20

Składniki:
Ciasto: 500 g mąki pszennej typ 500, 240 g cukru pudru, 250 g masła, 2 jajka, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Kamis, 1/3 łyżeczki soli, 8 g Cukru wanilinowego Kamis
Nadzienie: 400 g mrożonych wiśni bez pestek, 4 łyżki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i wyrób na jednolite ciasto.
2. Zagniecione ciasto zawiń w folię i odstaw do lodówki na 2 godz.
3. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkuj schodzone ciasto na grubość ok 5 mm.
4. Wycinaj krążki o średnicy ok 7 cm, w połowie z nich wytnij w środku otwory o średnicy ok 2,5 cm.
5. Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz na złoty kolor ok 15 min w temp. 180°C.
6. W międzyczasie rozmrożone wiśnie zmiksuj delikatnie, umieść w rondelku, dodaj cukier, mąkę ziemniaczaną, doprowadź do wrzenia mieszając.
7. Wystudzone ciasteczka przełóż nadzieniem, podawaj oprószone cukrem pudrem.
Cukier wanilinowy.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Jednostka miaryszt
cukier
aromat: etylowanilina
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1613 kJ / 385 kcal
Tłuszcz0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,0 g
Węglowodany99,6 g
w tym cukry99,4 g
Białko0,0 g
Sól0,00 g

Wymiar liczbowy: 16
Cechy: porcja na 0,5 kg mąki
Rozmiar opakowania: 16
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: McCormick Polska S.A.

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska