Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Przygotuj:
- 2 jajka,
- 200 ml oleju,
- 100 ml mleka (10 łyżek).
Forma do pieczenia 12 cm x 25 cm
1. Przygotuj ciasto
Piekarnik rozgrzej do 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, olej i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach około 3 min. do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Przełóż ciasto
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 12 x 25 cm.
3. Upiecz ciasto
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 45-50 minut. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika.
Pomysł na: Piernik przekładany powidłami
Przygotuj piernik wg przepisu jak powyżej. Wystudzone ciasto przekrój poziomo na 3 części, posmaruj powidłami lub marmoladą, udekoruj polewą czekoladową i posyp orzechami. Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Może zawierać
soję i
mleko.
Ciasto można podzielić na 15 porcji po ok. 43 g.