Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka o wyraźnym kokosowym zapachu i delikatnie słodkim smaku. Jest bogatym źródłem białka i błonnika pokarmowego. Stosowana do wypieków, naleśników, pierogów i zagęszczania zup.
Ekologiczna mąka kokosowa
W produkcie możliwa obecność: glutenu, orzechów (brazylijskich, nerkowca, włoskich, laskowych, migdałów), orzeszków ziemnych, soi, sezamu, gorczycy, selera i łubinu. Składniki: mąka z kokosów pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, seler, zboża zawierające gluten, orzechy laskowe, łubin, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam, soja, orzechy włoskie
| w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1574 kJ / 376 kcal |
Tłuszcz | 7,5 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 7 g |
Węglowodany | 57,1 g |
w tym cukry | 16,8 g |
Błonnik | 39 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0 g |
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Cechy: źródło błonnika i białka
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: NaturAvena Sp. z o.o.
NaturAvena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno