Sante Maca razowa 180 g

Nowy produkt

5,29 zł

5900617013286

szt.

Przechowywać w suchym miejscu.
Maca pszenno-żytnia
Maca to tradycyjne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu, które nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym.

Maca tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca.

Ciasto układane na żeliwnych płytach, jest pieczone w wysokiej temperaturze, co pozwala mu rosnąć i się rozwarstwiać, a dodatkowo jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie podpiekają ciasto macy zostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten szlachetny sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat - jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.

Maca tradycyjna razowa jest smaczną przekąską sama w sobie, doskonale też zastępuje pieczywo tradycyjne i może być jedzona z serem, wędliną i warzywami.
Maca razowa
Jednostka miaryszt.
mąki (pszenna, pszenna graham, żytnia razowa 2%)
sól morska
Zawiera: żyto, pszenica
w 100 g
Wartość energetyczna1651 kJ / 390 kcal
Tłuszcz1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany80 g
w tym cukry0,35 g
Błonnik4,9 g
Białko12 g
Sól0,87 g

Wymiar liczbowy: 180
2 wygodne paczki
tradycyjnie wypiekana
Rozmiar opakowania: 180
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Sante A. Kowalski sp. j.

Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Polska

Ostatnio oglądane