Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl
Wypróbuj też do:
- jaglanki
- kawy
- ciasteczek korzennych
- deserów
Kasza jaglana z musem jabłkowym
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 0,5 l mleka krowiego 3,2 % (ew. sojowego/migdałowego)
- 4 duże jabłka szara reneta/antonówka
- 50 g orzechów włoskich
- 2 łyżeczki konfitury malinowej
- 2 łyżki masła 82 %
- Do smaku: Przyprawa do owsianki Prymat
Przygotowanie:
4 osoby
30 minut
Kaszę kilkakrotnie dokładnie przepłukać w zimnej wodzie. Do garnka wlać mleko, dodać pół łyżeczki przyprawy do owsianki, wsypać kaszę i gotować pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu. W tym czasie umyć, obrać i pokroić w ósemki jabłka. Przełożyć na patelnię, dodać masło i mieszać, aż jabłka będą się rozpadać i zaczną uzyskiwać konsystencję musu. Do głębokich miseczek przełożyć ugotowaną jaglankę z odrobiną musu i posypać przyprawą do owsianki. Następnie całość posypać orzechami i udekorować kleksem z konfitury malinowej. Podawać ciepłe.
Przyprawa do owsianki - suszona mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.