Masa netto: (18 x 10 g) 180 g
Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Gulasz wieprzowy z warzywami
Składniki:
- 800 g pokrojonej w kostkę karkówki wieprzowej,
- 2 łyżki Musztardy bardzo ostrej Prymat,
- 3 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Prymat,
- 3 łyżki mąki do oprószenia mięsa,
- 2 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 czerwona papryka,
- 1 marchewka,
- 1 łyżka Kaparów Smak,
- 1 l Rosołu wołowego Kucharek,
- 4 łyżki masła klarowanego,
- 200 ml kwaśnej śmietany,
- 1 pęczek posiekanej natki pietruszki,
- do smaku: Pieprz czarny mielony, Sól morska z chili, Papryka wędzona Prymat.
Sposób przygotowania:
Do miski wkładamy mięso, dodajemy musztardę, przyprawę do wieprzowiny, mieszamy oprószając mąką. Tak przygotowane mięso smażymy na złoty kolor na maśle klarowanym (3 łyżki), wlewamy rosół i dusimy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, zaś czosnek i marchewkę w plastry, a następnie smażymy na pozostałym maśle. Po 30 minutach duszenia mięsa dodajemy podsmażone warzywa, kapary, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości mięsa. Tak przygotowany gulasz podajemy z łyżką kwaśnej śmietany i natką pietruszki.
Rosół wołowy w kostkach.
Produkt może zawierać:
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę i
seler.