Liguori Gluten Free Makaron z mąki z brązowego ryżu oraz mąki kukurydzianej fusilli 400 g

Nowy produkt

10,99 zł

8008912530310

szt

Pastificio Liguori S.p.A.
Via Dei Pastai, 50
80054 Gragnano (NA),
Włochy
www.pastaliguori.com
Nie spożywać bez gotowania.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości (E) i numer partii (L) na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ten makaron jest świadectwem kreatywności i jakości włoskiego wyrabiania makaronu. Wykonany wyłącznie z najlepszych składników bezglutenowych, w tym mąki z brązowego ryżu mąki z żółtej kukurydzy, mąki z białej kukurydzy, oferuje sprężystą teksturę i doskonałą retencję smaku. Spirale idealnie nadają się do zatrzymywania zarówno delikatnych, jak i mocnych sosów, czyniąc każdy posiłek wizualnie atrakcyjnym i smacznie satysfakcjonującym. Niezależnie od tego, czy jest mieszany z żywym pesto czy kremowym sosem, bezglutenowy makaron fusilli Liguori jest doskonałym wyborem na zdrowy, smakowity i wizualnie zachwycający posiłek, który zachwyci wszystkie podniebienia, a w szczególności osoby na diecie bezglutenowej.
Liguori to marka, która od lat zdobywa uznanie konsumentów dzięki doskonałej jakości swoich produktów. Synonimem najwyższej jakości, marka Liguori wytwarza swoje wyroby we Włoszech, korzystając z tradycyjnych metod doskonalonych przez ponad 200 lat. Do produkcji używana jest najwyższej jakości pszenica durum z południowych Włoch oraz krystalicznie czysta woda źródlana z Parku Regionalnego Monti Lattari, nadająca makaronom wyjątkowy smak. Charakterystyczna cechą produktów Liguori jest również powolne suszenie makaronu w niskich temperaturach, co zachowuje wartości odżywcze i naturalny smak.
Pasta di Gragnano Spaghetti BIO marki Liguori to produkt wysokiej jakości, który powstaje we Włoszech na bazie tradycyjnej receptury. Do produkcji makaronów Liguori stosowana jest najlepszej jakości pszenica durum, pochodząca z certyfikowanych upraw ekologicznych i krystalicznie czysta woda źródlana z Parku Regionalnego Monti Lattari. Niepowtarzalną cechą wyrobu produktów tej marki jest metoda powolnego suszenia ciasta w niskich temperaturach, która sprawia, że produkt zachowuje właściwości odżywcze i naturalny smak domowego makaronu. Makarony Liguori dostępne są w papierowych opakowaniach, nadających się do recyklingu, gdyż troska o środowisko i poszanowanie natury jest dla firmy priorytetem. Makaron posiada Certyfikat I.G.P., który jest chronionym oznaczeniem geograficznym nadawanym przez Wspólnotę Europejską. Spaghetti to najbardziej znany i uwielbiany format makaronu na świecie, najlepiej smakuje w duecie z sosem pomidorowym.
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać soję.
Wyprodukowano we Włoszech
Jednostka miaryszt
mąka z brązowego ryżu 36 %
mąka z kukurydzy żółtej 32,5 %
mąka z kukurydzy białej 20 %
skrobia ziemniaczana 11 %
emulgator (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Może zawierać: soja
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem:
Wartość energetyczna1511 kJ/356 kcal
Tłuszcz1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany78 g
w tym cukry0,5 g
Błonnik0,9 g
Białko7,0 g
Sól0,02 g

Wymiar liczbowy: 400
Cechy: ekologiczny, BIO, wysokie wartości odżywcze,
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Makaron wrzucić do wrzącej wody (na każde 100 g makaronu dodać 10 g soli oraz 1 litr wody) i gotować od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania: 10 minut. Przed zakończeniem gotowania, sprawdzić twardość makaronu po czym odcedzić. Makaronu nie opłukiwać i dodać do ulubionego sosu. Od temperatury otoczenia

Producent: Merkury S.A.

Merkury S.A.
ul. Sejneńska 16,
15-399 Białystok
kontakt@merkurysa.pl

Ostatnio oglądane