Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
www.snackmindful.com
Rogalik z ciasta francuskiego z nadzieniem o smaku waniliowym (30 %), ze spodem pokrytym mleczną czekoladą z mleka alpejskiego (18 %), polany mleczną czekoladą z mleka alpejskiego (4 %).
MOŻE ZAWIERAĆ ORZESZKI ZIEMNE,
ORZECHY I NASIONA SEZAMU.
50 g = 1 x rogalik. Opakowanie = 1 x rogalik
mąka PSZENNA
cukier
olej palmowy
woda
odtłuszczone MLEKO w proszku
tłuszcz kakaowy
tłuszcz MLECZNY
miazga kakaowa
dekstroza
serwatka w proszku (z MLEKA)
żółtko JAJA w proszku
syrop glukozowo-fruktozowy
emulgatory (mono- diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny SOJOWE, stearoilomleczan sodu, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, polirycynoleinian poliglicerolu)
olej słonecznikowy
MLEKO pełne w proszku
gluten PSZENNY
alkohol etylowy
drożdże
sól jodowana
substancje konserwujące (propionian wapnia, sorbinian potasu)
aromaty
regulatory kwasowości (difosforany, kwas fosforowy)
stabilizator (guma celulozowa)
słodowana mąka PSZENNA
środki do przetwarzania mąki (l-cysteina, kwas askorbinowy)
laktoza (z MLEKA)
Zawiera: jaja, mleko, soja, pszenica
Może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, sezam
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Zawiera
Drożdże: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Zawiera
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 50 g | %* / 50 g |
---|
Wartość energetyczna | 2024 kJ | 1012 kJ | 12 % |
Wartość energetyczna | 485 kcal | 243 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 30 g | 15 g | 21 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g | 7,9 g | 39 % |
Węglowodany | 47 g | 23 g | 9 % |
- w tym cukry | 30 g | 15 g | 17 % |
Błonnik | 1,3 g | 0,7 g | - |
Białko | 6,1 g | 3,1 g | 6 % |
Sól | 0,47 g | 0,24 g | 4 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
50 g = 1 x rogalik. Opakowanie = 1 x rogalik | | | |
Wymiar liczbowy: 50
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Mondelez Polska sp. z o.o.
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006