Masa netto: 1 L/1,045 kg e
Należy spożyć do: data i numer partii na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C i spożyć w ciągu 48 godzin.
Skyr jogurt pitny typu islandzkiego naturalny.
Opakowanie zawiera trzy sugerowane porcje.
mleko pasteryzowane
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
Zawiera: mleko
| 100 g | w porcji 345 g | % RWS* w porcji 345 g |
---|
Wartość energetyczna | 269 kJ | 926 kJ | 11 % |
Wartość energetyczna | 64 kcal | 220 kcal | 11 % |
Tłuszcz | 1,8 g | 6,2 g | 9 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g | 4,5 g | 23 % |
Węglowodany | 4,3 g | 15 g | 6 % |
w tym cukry | 3,9 g | 14 g | 16 % |
Białko | 7,6 g | 26 g | 52 % |
Sól | 0,10 g | 0,35 g | 6 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | | | |
Opakowanie zawiera trzy sugerowane porcje. | | | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 8
Trwałość po otwarciu: 48 Godziny
Wymiar liczbowy: 1
wysokobiałkowy
79 g białka w butelce
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): l
Liczba czynności użycia: 3 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera trzy sugerowane porcje.
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
ul. Forteczna 3,
18-421 Piątnica
www.piatnica.com.pl
www.facebook.com/PiatnicaOSM