Dr. Oetker Słodka Manufaktura Sposób na Sernik na zimno 42 g

Nowy produkt

3,59 zł

5900437083582

szt

Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Przepis na sernik na zimno
Dodaj:
- 1 kg twarogu mielonego (z wiaderka lub 3-krotnie zmielonego)
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł.
- 125 g cukru pudru
- 150 ml wody (50 ml zimnej, 100 ml wrzątku).

Sposób przygotowania:
1. Twaróg umieść w misce i miksuj na niskich obrotach przez ok. 30 sekund do uzyskania gładkiej masy.
2. Do oddzielnego naczynia przelej schłodzoną śmietankę, zacznij ubijać na sztywno i pod koniec dodaj cukier puder.
3. Ubitą śmietankę dodaj do twarogu i miksuj na najniższych obrotach do połączenia składników.
4. Do wąskiego, wysokiego naczynia wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp 1 op. Sposobu na sernik na zimno i miksuj do całkowitego rozpuszczenia (ok. 2 min). Uzyskaną mieszankę przelej do masy sernikowej i zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.
5. Całość przelej do tortownicy (Ø 24 cm) i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia. Udekoruj tak jak lubisz, np. owocami i galaretką.

Dodaj to co lubisz
Zamiast twarogu i śmietanki możesz połączyć składniki w innych kombinacjach, dosłodzić do smaku i dalej postępować jak w pkt 4 i 5.
- 1 kg twarogu + 250 g mascarpone
- 600 g twarogu +250 g mascarpone + 250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 600 g twarogu + 400 g jogurtu nat. + 250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- ok. 1 kg serków homogenizowanych
- ok. 0,9-1 kg serków homogenizowanych +250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 400 g jogurtu nat. + 250 g mascarpone +250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 800 g jogurtu greckiego + 250 g ubitej śmietanki 30 % tł.
Sposób na sernik na zimno - dodatek do przyrządzania sernika na zimno.
Możliwa obecność MLEKA i zbóż zawierających GLUTEN.
Jednostka miaryszt
cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
aromat
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
ekstrakt wanilii
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
Smaki / Aromaty: Zawiera
Wartość odżywcza w 100 g po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, śmietanka 30 % tł.)
Energia724 kJ / 173 kcal
Tłuszcz7,8 g
w tym Kwasy Nasycone4,6 g
Węglowodany12 g
w tym Cukry12 g
Białko13 g
Sól0,09 g

Wymiar liczbowy: 42
odkryj sekret cukiernika
dodaj do masy zamiast żelatyny lub galaretki
zapewnia idealną konsystencję
czas chłodzenia 2 godz.
na ok. 1 kg twarogu
gładka masa
z waniliową nutą
Rozmiar opakowania: 42
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001