Dr. Oetker Masa śmietanowa borówkowa 65 g

Nowy produkt

3,79 zł

5900437083605

szt

Sposób przygotowania:
Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30 % tł.

1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30 % tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.

Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie ¡ obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kruche bezy z masą borówkową (6 szt.)

Składniki:
Bezy: 6 białek, 300 g drobnego cukru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.
Masa śmietanowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 1 opak. Masy śmietanowej Borówkowej Dr. Oetkera.
Do dekoracji: ok. 150 g borówek.

Przygotowanie:
Bezy: piekarnik nagrzej do temperatury 130 °C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wlej białka, ubij je na najwyższych obrotach miksera do uzyskania puszystej piany i dodawaj stopniowo cukier. Ubijaj, aż masa stanie się gładka oraz lśniąca. Dodaj sok z cytryny, krótko zmiksuj, zmniejsz obroty miksera i dodaj mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj do połączenia się składników. Z masy, na blasze wykonaj 6 gniazdek, po uformowaniu natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejsz temp. do 110 °C i piecz przez ok. 110 minut. Po upieczeniu zostaw uchylone drzwiczki piekarnika i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj Masę śmietanową Borówkową i delikatnie zmiksuj. Masę wyłóż na bezy, udekoruj borówkami i świeżą miętą.
Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany, borówkowa.
Możliwa obecność MLEKA i zbóż zawierających GLUTEN.
Po podzieleniu masy na 12 porcji. 1 porcja = około 47 g.
Jednostka miaryszt
cukier
skrobia modyfikowana
2,3 % borówki amerykańskie suszone
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
barwnik (antocyjany)
aromat naturalny
koncentrat z buraka (maltodekstryna, koncentrat z buraka)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30 % tł. 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30 % tł. 1 porcja = 47 g(%*)
Energia1255 kJ590 kJ7 %
Energia303 kcal142 kcal7 %
Tłuszcz27 g12 g17 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone16 g7,5 g38 %
Węglowodany14 g6,5 g3 %
w tym Cukry13 g6,1 g7 %
Białko2,0 g0,9 g2 %
Sól0,07 g0,03 g1 %
Po podzieleniu masy na 12 porcji
1 porcja = około 47 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Wymiar liczbowy: 65
dodaj do ubitej śmietanki 30 % tł.
do przekładania i dekorowania
z kawałkami owoców
Rozmiar opakowania: 65
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska

Ostatnio oglądane