Dr. Oetker Słodka Manufaktura Glazura do ciast z owocami czerwona 10 g

Nowy produkt

1,99 zł

5900437888835

szt

Sposób przygotowania:
1. Zagotuj wodę i odmierz 250 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do naczynia z gorącą wodą, dodaj 2 płaskie łyżki cukru i wymieszaj rózgą (ok. 3 min) do całkowitego rozpuszczenia.
3. Naczynie z rozmieszaną glazurą odstaw nie mieszając na ok. 15-17 min w temp. pokojowej do momentu aż zacznie tężeć.
W czasie tężenia glazura może być mniej klarowna. To typowe dla pektyny.
4. Tężejącą glazurę rozprowadź na owocach łyżką.
Jeśli glazura za bardzo stężeje, możesz ją ponownie podgrzać do stanu płynnego i ostudzić do uzyskania lekko tężejącej konsystencji.
5. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na ok. 15 min, aż glazura całkowicie zastygnie.
Wystarcza na pokrycie ciasta Ø 26 cm
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mieszanka w proszku do przyrządzenia glazury czerwonej do ciasta.
Możliwa obecność MLEKA i zbóż zawierających GLUTEN.
Jednostka miaryszt
cukier
substancja żelująca (pektyny)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
koncentrat z buraka (maltodekstryna, koncentrat z buraka)
aromat
barwnik (karoteny)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Wartość odżywcza w 100 g po przyrządzeniu
Energia192 kJ / 45 kcal
Tłuszcz0 g
w tym Kwasy Nasycone0 g
Węglowodany11 g
w tym Cukry11 g
Białko0 g
Sól0,06 g

Wymiar liczbowy: 10
odkryj sekret cukiernika
przyjazny dla wegan
idealnie nabłyszcza
zastyga w 30 min
bez gotowania
do owoców świeżych, z puszki
cieniutka warstwa jak w cukierni
smak truskawkowy
na bazie pektyny
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
oplata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Ostatnio oglądane