Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk w białym polu kodowym na opakowaniu.
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.
Przechowywanie w domu
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki na www.frosta.pl
Więcej inspiracji na www.frosta.pl
Czy wiesz, że...
Mrożenie pozwala zachować witaminy i wartości odżywcze zawarte w warzywach na długi czas.
100 % naturalnego smaku
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa na patelnię - bez barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujących*. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Przyprawiamy je również świeżymi ziołami zamrożonymi tuż po zbiorach. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
*Czy wiesz, że...
Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach na patelnię ich nie znajdziesz - to proste!
Pyszny przepis na warzywa!
Warzywa z aromatycznymi grzankami czosnkowymi.
Składniki: Warzywa na patelnię z bazylią i oregano (400 g), 300 ml passaty pomidorowej, 1 bagietka, 20 g parmezanu, 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, sól, pieprz
Przygotowanie:
- warzywa przygotuj według wskazówek na opakowaniu
- dodaj passatę pomidorową
- tak otrzymaną salsę dopraw solą i pieprzem
- bagietkę pokrój w 1,5 cm kromki
- na każdej kromce rozetrzyj odrobinę czosnku, polej oliwą z oliwek i posyp serem
- piecz w piekarniku przez 2-3 minuty w 180°C
- grzanki podaj z przygotowaną wcześniej salsą warzywną i gotowe!
Mieszanka warzyw przyprawiona bazylią i oregano. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać
gluten,
skorupiaki,
jaja,
ryby,
soję,
mleko,
seler,
gorczycę,
mięczaki.