Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej informacji znajdziesz na: www.sante.pl
Jagody Goji nazywane „owocami długowieczności" lub „czerwonymi diamentami" w tradycji chińskiej i tybetańskiej znane i cenione od 2000 lat.
Jagody Goji uznawane są za „superfruits" czyli superowoce, ponieważ:
- są źródłem białka i żelaza
- mają wysoką zawartość błonnika
Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
Żywność funkcjonalna - Na zdrowie!
Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
Jagody goji są podstawą wielu inspiracji kulinarnych i znajdują zastosowanie jako dodatek do:
- ciast i deserów,
- musli oraz batonów zbożowych,
- ryżu,
- zup.
Przepis na kaszę jaglaną z bakaliami
Składniki:
- 2 szklanki kaszy jaglanej Sante
- 2 garście migdałów Sante
- 2 garście jagód goji Sante
- 4 łyżki pestek dyni Sante
- 4 łyżki siemienia lnianego Sante
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub ksylitolu Sante
- szczypta soli morskiej drobnoziarnistej Sante
- 1 łyżka oliwy do podsmażenia kaszy
Przygotowanie:
Jagody goji namoczyć w wodzie. Na suchej patelni uprażyć migdały, następnie dodać pestki dyni, siemię lniane i prażyć dalej przez krótką chwilę. Tak przygotowaną mieszankę przesypać do miski. 2 szklanki kaszy jaglanej ugotować w 4 szklankach wody. Ugotowaną kaszę jaglaną podsmażyć na oliwie dodać cynamon, sól, cukier trzcinowy lub ksylitol, a następnie wymieszać z prażoną mieszanką i odsączonymi jagodami goji. Najlepiej smakuje podawana na ciepło.
Smacznego!
Jagody goji suszone.