1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej przepisów na oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Produkt przeznaczony dla dzieci w wieku 3+.
Przepis na:
Deser - szaszłyk
Składniki:
- 1 op. Galaretki smak cola Dr. Oetkera
- 1 op. Galaretki Krystalicznej Dr. Oetkera
- 8-10 winogron
- 1-2 mandarynki
- Listki mięty
- 800 ml wody
Przygotuj również:
- 4 patyczki do szaszłyków
- 4 małe szklaneczki
Sposób przygotowania:
Zagotuj 300 ml wody. Wsyp galaretkę smak cola, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wylej do kwadratowej formy i odstaw do stężenia. Galaretkę pokrój w kostki.
Zagotuj 500 ml wody. Wsyp galaretkę krystaliczną, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Na dno szklanek wyłóż 3-4 kostki z galaretki smak cola. Zalej krystaliczną galaretką do ich przykrycia, odstaw do lodówki, aby lekko stężała. Dodaj kolejne 3-4 kostki z galaretki smak cola i ponownie zalej resztą krystalicznej galaretki. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Na patyczki nabijaj kolejno winogrona, cząstki obranej mandarynki i kostki galaretki, przekładając je listkami mięty. Tak przygotowanymi szaszłykami udekoruj deser.
Galaretka w proszku, smak cola.
Możliwa obecność
MLEKA ¡
ZBÓŻ ZAWIERAJĄCYCH GLUTEN.
4 porcje po 143 g