Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
wystarczy wymieszać łyżką
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Produkt przeznaczony dla dzieci w wieku 3+.
Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
Wytnij postacie, z tyłu przyklej wykałaczki taśmą klejącą i udekoruj upieczone babeczki.
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). Odsyp 1 łyżeczkę posypki. Pozostałą dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Wymieszaj bardzo krótko, aby posypka nie zaczęła 3 barwić ciasta.
3. Nakładanie ciasta
Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Następnie babeczki posyp odsypaną wcześniej posypką.
4. Nakładanie ciasta i pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175 °C
Czas pieczenia: ok. 20 min
Smacznego!
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek o smaku waniliowym, z dekoracją cukrową.
Możliwa obecność
MLEKA.
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = ok. 50 g