Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Panierowane, smażone filety z makreli ze skórą w zalewie octowej.
Produkt może zawierać:
orzechy,
seler,
gorczycę i
sezam.
opiekane filety z makreli (Scomber Scombrus)* [42% filety z makreli, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy, glukoza, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas mlekowy, kwas askorbinowy, cytrynian sodu)]
woda
7% cebula marynowana
ocet spirytusowy
cukier
sól
ekstrakty przypraw
aromaty naturalne
*złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w wodach Zachodniej Szkocji (4), w wodach Islandii (19) lub Północno-Zachodnim Atlantyku (FAO 21) (X) za pomocą włoków pelagicznych (A) lub okrężnic (O)
Może zawierać: seler, gorczyca, orzechy, sezam
Zawiera: ryba, pszenica
| w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 723 kJ / 174 kcal |
Tłuszcz: | 12,6 g |
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Węglowodany: | 8,5 g |
w tym cukry: | 8,3 g |
Białko: | 6,6 g |
Sól: | 1,38 g |
Możliwe naturalne odchylenia. | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 7
Wymiar liczbowy: 700
Masa po odsączeniu: 350
Metoda połowu ryb: za pomocą włoków pelagicznych(A) lub okrężnic (B)
Tekst dowolny o pochodzeniu: złowione w Północo-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu północnym (1), w wodach Zachodniej Szkocji (4), w wodach Islandii (19) lub Północno-Zachodnim Atlantyku (FAO 21). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.
Cechy: dziko żyjąca ryba
Rozmiar opakowania: 700
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Lisner Sp. z o.o.
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań