1 porcja** zawiera: 200 kJ 50 kcal 2%*
w 100 ml: 80 kJ / 20 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 5 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Rada szefa kuchni Knorr: do żurku możesz dodać kiełbasę i podsmażoną cebulkę. Zupę zapraw śmietaną i podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Pyszny, aromatyczny żurek to zupa, którą wspomina z dzieciństwa wielu z nas. Możemy ją sobie przypomnieć sięgając po nowy Żurek z wędzonką. Dobrze smakuje z ziemniakami, jajkiem i białą kiełbasą. Jest także świetną bazą do żurku po staropolsku. Wystarczy dodać podsmażony boczek, majeranek, śmietanę, liść laurowy i czosnek.
Doskonały smak leży w naszej naturze
W skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane z poszanowaniem natury. Zbieramy je wtedy, gdy są odpowiednio dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.
Żurek na wędzonce
Może zawierać jaja.
Producent: Unilever Polska Sp. z o.o.
Unilever Polska Sp. z o.o.,
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
801 610 610