Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Dzięki starannie dobranym składnikom panier nadaje mięsom niepowtarzalny smak, aromat i wygląd. Jest bardzo wygodny w zastosowaniu, a więc pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.
Przygotuj:
- filet lub kawałki kurczaka
- mleko lub wodę
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania wystarcza na ok. 450 g mięsa.
1. Pokrój umyty filet z kurczaka na kotlety lub przygotuj umyte kawałki kurczaka. Udka i podudzia z kurczaka przed panierowaniem ugotuj.
2. Zwilż filet lub kawałki w mleku bądź wodzie.
3. Dokładnie obtocz zwilżone filety lub kawałki w panierze.
4. Usmaż filet lub kawałki na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złocistego koloru.
Panier z przyprawami do drobiu.
Produkt może zawierać:
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
Opakowanie zawiera 3 porcje produktu.
panier (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki)
cebula
sól
jaja w proszku
kozieradka
kmin rzymski
nasiona kolendry
cynamon
kminek
imbir
goździk
pieprz czarny
Może zawierać: seler, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, soja
Zawiera: jaja, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu | Wartość odżywcza w 1 porcji (30 g)** | % RWS* w 1 porcji |
---|
Wartość energetyczna | 1552 kJ/367 kcal | 466 kJ/110 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 3,4 g | 1,0 g | 1 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,2 g | 1 % |
Węglowodany | 69 g | 21 g | 8 % |
w tym cukry | 5,3 g | 1,6 g | 2 % |
Białko | 13 g | 3,8 g | 8 % |
Sól | 6,5 g | 2,0 g | 33 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2000 kcal). | | | |
**Opakowanie zawiera 3 porcje produktu. | | | |
Wymiar liczbowy: 90
sposób na chrupiące danie!
wystarcza na 450 g mięsa
Rozmiar opakowania: 90
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl