Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Podobno najwięcej wieprzowiny jadają Europejczycy i Chińczycy, ale najsmaczniejszą - szarpaną, czyli pulled pork - jadłem w Ameryce. Po długim marynowaniu piecze się ją w niskiej temperaturze nawet 12 godzin. Po takim czasie aromatyczne mięso wprost rozpada się na soczyste włókna.
Aromatyczne polędwiczki wieprzowe
Składniki (dla 4 osób): 600 g polędwiczek wieprzowych, 2 słodkie jabłka, 2 szklanki poszatkowanej kapusty włoskiej i czerwonej, 2 pokrojone w kostkę szalotki, 2 szklanki soku pomarańczowego, 2 łyżki miodu, 2 łyżki masła, olej, Przyprawa do mięsa wieprzowego Kamis.
Przygotowanie:
1. Pokrojone w plastry polędwiczki oprósz przyprawą i obsmaż po 2 minuty z każdej strony.
2. Jabłka pokrojone w plastry ok. 0,5 cm usmaż na maśle na złoty kolor.
3. Zdejmij jabłka, na tej samej patelni podgrzej sok z miodem, wrzuć kapustę i szalotkę, smaż 5-6 minut, cały czas mieszając.
4. Polędwiczki podawaj na plastrach jabłek, przykryte kapustą.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać
jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.