Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Filety z makreli bez skóry z dodatkiem oliwy z oliwek extra virgin 10 %. Konserwa rybna sterylizowana.
filety z makreli bez skóry (Scomber scombrus, złowiono w: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27; kategoria narzędzia połowowego: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS))** (65 %)
olej rzepakowy
oliwa z oliwek extra virgin (10 %)
sól
**Kategoria narzędzia połowowego wskazana w numerze partii po literze P
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: ryba
| Wartość odżywcza w 100 g | % RWS* w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1977 kJ / 479 kcal | 24 % |
Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe: | 47 g | 67 % |
nasycone | 7,2 g | 36 % |
jednonienasycone | 26 g | |
wielonienasycone | 13 g | |
Węglowodany, w tym: | 0 g | 0 % |
cukry | 0 g | 0 % |
Białko | 14 g | 28 % |
Sól | 0,55 g | 9 % |
kwasy Omega 3 EPA: | 1740 g | |
kwasy Omega 3 DHA: | 2160 g | |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | |
Wymiar liczbowy: 110
Tekst dowolny o pochodzeniu: filety z makreli bez skóry (Scomber scombrus, złowiono w: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27; kategoria narzędzia połowowego: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS))
zawiera kwasy Omega 3
Konsumencki Lider Jakości 2015
100 % produkt bezglutenowy
Rozmiar opakowania: 110
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: GRAAL S.A.
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo