Sposób przyrządzenia
Wsyp do kubka 2 łyżeczki Inki (4 g). Zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą lub mlekiem (200 ml). Wymieszaj!
Najlepiej spożyć przed: patrz na spód opakowania. Szczelnie zamknięte opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Facebook: inkapl
Instagram: inka.pl
www.inka.pl
Jęczmień, żyto i cykoria – to tylko trzy składniki, dzięki którym Inka Klasyczna smakuje wyjątkowo i może być pita o każdej porze dnia i nocy. Ta wersja w charakterystycznym czerwonym opakowaniu jest najbardziej znaną i lubianą przez Polaków kawą zbożową. o subtelnym aromacie i charakterystycznej, kremowej piance. Pysznie smakuje solo, z mlekiem lub napojem roślinnym.
Nasz przepis kokochałwa
3 łyżeczki Inki Klasycznej
500 ml Kokosowego od Inki
50 g chałwy waniliowej
20 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie
W niewielkim garnku podgrzewamy Kokosowe od Inki.
- Dodajemy 3 kostki czekolady i połowę pokruszonej chałwy.
- Całość zagotowujemy cały czas mieszając.
- Gdy gotujący się płyn jest już gorący i dobrze wymieszany. Dosypujemy inkę klasyczną i ponownie mieszamy.
- Rozlewamy do przygotowanych szklanek, posypujemy pozostałą, pokruszoną chałwą i ozdabiamy dodatkowo startą na drobnych oczkach czekoladą. Chałwastycznie :)
200 g Inki klasycznej to około 50 porcji.
Produkt polski