Sposób przyrządzenia:
Wsyp do kubka 2 łyżeczki Inki (4 g).
Zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą lub mlekiem (200 ml).
Wymieszaj!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Facebook: inkapl
Instagram: inka.pl
www.inka.pl
Jęczmień, żyto i cykoria – to tylko trzy składniki, dzięki którym Inka Klasyczna smakuje wyjątkowo i może być pita o każdej porze dnia i nocy. Ta wersja w charakterystycznym czerwonym opakowaniu jest najbardziej znaną i lubianą przez Polaków kawą zbożową. o subtelnym aromacie i charakterystycznej, kremowej piance. Pysznie smakuje solo, z mlekiem lub napojem roślinnym.
Nasz przepis
Inka z kruszoną chałwą
Skład
3 łyżeczki kawy Inka
200 ml napoju sojowego od Inki lub mleka
20 g chałwy
2 łyżeczki konfitury wiśniowej lub z czarnej porzeczki
spieniony napój sojowy lub mleko
Przygotowanie
Na dno kubka wkładamy konfiturę (z jak najmniejszą ilością owoców). Do małego rondelka wlewamy napój sojowy lub mleko oraz dodajemy do niego pokruszoną chałwę. Podgrzewamy do momentu, aż chałwa się rozpuści. Dodajemy Inkę i dobrze mieszamy, nie zagotowujemy. Wlewamy całość do kubka i dekorujemy spienionym napojem sojowym.