Amylon Budyń czekoladowy 40 g

Nowy produkt

3,49 zł

8594006666480

szt

Amylon, a.s.,
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod,
Republika Czeska
www.amylon.cz

Zakład:
Ronov nad Sázavou,
582 22 Přibyslav,
Republika Czeska
Sposób przygotowania:
1. Z ½ litra zimnego mleka odlać 350 ml szklanki.
2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

Polecamy:
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Przechowywać w suchym miejscu.
Chronić przed światłem.
Amylon, a.s.,
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod,
Republika Czeska
www.amylon.cz
Budyń czekoladowy, produkt bezglutenowy, ekologiczny, w proszku.
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod,
Republika Czeska
przygotowanego z mlekiem 1,5 % tłuszczu oraz cukrem, opakowanie zawiera 4 porcje (1 porcja = 125 g gotowego produktu)
Jednostka miaryszt
bio skrobia kukurydziana
20 % bio kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
Wartość odżywcza na 100 g produktu sypkiegoWartość odżywcza na porcję po przygotowaniu* (ok. 125 g)% RWS na porcję**
Wartość energetyczna1405 kJ / 331 kcal495 kJ / 114 kcal6
Tłuszcz2,3 g1,9 g3
W tym kwasy tłuszczowe nasycone1,4 g1,3 g7
Węglowodany73 g21 g8
W tym cukry<0,5 g14 g16
Białko4,8 g4 g8
Sól0,03 g0,11 g2
*przygotowanego z mlekiem 1,5 % tłuszczu oraz cukrem, opakowanie zawiera 4 porcje (1 porcja = 125 g gotowego produktu)
**referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Wymiar liczbowy: 40
Cechy: bezglutenowy, ekologiczny
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: opakowanie zawiera 4 porcje

Producent: Amylon, a.s.

Ostatnio oglądane