Gellwe Babka jogurtowa cytrynowy smak 375 g

Nowy produkt

7,29 zł

5900552089001

szt

Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Naturalnie Gellwe - gellwe.pl

Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Babka jogurtowa cytrynowy smak

Przygotuj:
- 3 jajka;
- 100 g margaryny lub masła;
- 100 ml mleka lub 100 g jogurtu.

1. Przygotuj ciasto
Rozpuść 100 g masła lub margaryny i ostudź. Do miski wlej 100 ml mleka lub 100 g jogurtu, ostudzony tłuszcz i dodaj 3 jajka. Całość miksuj mikserem do połączenia składników przez ok. 30 sekund. Następnie wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Upiecz ciasto
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy o długości 25 cm. Ciasto w foremce natnij wzdłuż na głębokość ok. 1 cm, następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika (bez termoobiegu). Piecz 45-50 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
3. I gotowe!
Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować cukrem pudrem lub lukrem.

Pomysł na: Babkę jogurtową z borówkami
Przygotuj babkę zgodnie z powyższym przepisem używając jogurtu. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy o długości 25 cm. Na wyłożone ciasto poukładaj około 100 g borówek, następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika (bez termoobiegu). Piecz 40-45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować cukrem pudrem lub lukrem.
Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Może zawierać soję.
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.
Jednostka miaryszt
cukier
mąka pszenna
skrobia pszenna
skrobia ziemniaczana
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
1 % proszek jogurtowy
substancja zagęszczająca: E 466
aromaty
Zawiera: mleko, pszenica
Może zawierać: soja
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości 2 % tłuszczu: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości 2 % tłuszczu: w 1 porcji (ok. 40 g)
Wartość energetyczna1331 kJ526 kJ 6 %*
Wartość energetyczna318 kcal125 kcal 6 %*
Tłuszcz13 g5,2 g 7 %*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone5,2 g2,1 g 11 %*
Węglowodany41 g16 g 6 %*
w tym cukry27 g11 g 12 %*
Białko6,0 g2,4 g 5 %*
Sól0,88 g0,35 g 6 %*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.

Wymiar liczbowy: 375
16 porcji
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 375
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane