Gellwe Cukier wanilinowy 30 g

Nowy produkt

0,89 zł

5900552004950

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gellwe - naturalnie pyszne
Pomysł na:
Ciasto z owocami i kruszonką

Przygotuj: Ciasto: 200 g mąki pszennej, 180 g cukru, 40 g mąki ziemniaczanej, 200 g masła, 4 jajka, 2 łyżki cukru wanilinowego Gellwe, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Gellwe, 500 g owoców (np. truskawek, malin, borówek).
Kruszonka: 150 g mąki pszennej, 100 g masła, 2 łyżki cukru, 1 łyżka cukru wanilinowego Gellwe.

Sposób przygotowania:
Kruszonka: do miski wsyp mąkę, dodaj drobno posiekane masło oraz cukier i rozcieraj palcami składniki, aż powstanie drobna kruszonka. Odstaw do lodówki na czas przygotowywania ciasta.
Ciasto: Mąki i proszek do pieczenia przesiej do oddzielnej miski, dokładnie wymieszaj. Masło z cukrem ubij na gładką masę przez ok. 7 min., nie przerywając ubijania dodawaj po 1 jajku. Do ubitej masy dodawaj stopniowo w 2-3 partiach mąki i ubijaj chwilę na wolnych obrotach do połączenia się składników. Ciasto przełóż do formy 30 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Na wierzchu rozłóż owoce i posyp kruszonką. Piecz w temp. 180°C (bez termoobiegu) przez 40-50 min. pozostaw do wystudzenia. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Słodkiego dnia :)
Cukier wanilinowy.
Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Zawiera znikome ilości tłuszczu, kwasów tłuszczowych nasyconych, białka i soli.
Jednostka miaryszt
cukier
etylowanilina
ekstrakt wanilii
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko, soja
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1690 kJ / 398 kcal
Węglowodany99 g
w tym cukry99 g
Zawiera znikome ilości tłuszczu, kwasów tłuszczowych nasyconych, białka i soli.

Wymiar liczbowy: 30
podwójna porcja na 2 kg mąki
z naturalnym ekstraktem wanilii
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: FoodCare Sp.z o.o.

FoodCare Sp.z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane