Goliard Tortellini z mięsem 250 g

Nowy produkt

5,39 zł

6,79 zł

Promocja od 20.03.2024 do 31.03.2024

-1,40 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 6,79 zł

5900252000948

szt.

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Sałatka z Tortellini
Składniki:
- 1 opakowanie Tortellini Goliard z mięsem
- 15 dag szynki
- 1 czerwona papryka
- pęczek rzodkiewek
- 0,5 pęczka szczypiorku
- 1 ogórek zielony
- 1 szklanka kukurydzy konserwowej
- sól i pieprz
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku

Sposób przygotowania:
Paprykę, szynkę, ogórek i rzodkiewki kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a szczypiorek siekamy na drobno. W osobnej miseczce mieszamy składniki do sosu: jogurt, miód, majonez, musztardę i przeciśnięty czosnek. W większej misce umieszczamy ugotowane Tortellini, szynkę oraz warzywa. Całość zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Sałatkę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy. Gotowe!

Mięsne Tortellini w sosie pomidorowym
Składniki:
- 1 opakowanie Tortellini Goliard z mięsem
- 300 g mielonej wieprzowiny
- 1 puszka krojonych pomidorów w zalewie
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- czarne oliwki
- 100 g kremowego twarożku naturalnego
- sól, pieprz, suszone oregano i bazylia
- starty parmezan

Sposób przygotowania:
Tortellini Goliard gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Po chwili dodajemy mielone mięso i podsmażamy je. Następnie wrzucamy krojone pomidory, przyprawy, pokrojone w plasterki oliwki i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą, dodajemy odcedzone Tortellini, twarożek kremowy oraz sos z patelni. Mieszamy i posypujemy parmezanem, Danie zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku ok. 20 minut. Gotowe!
Tortellini z mięsem
Jednostka miaryszt.
ciasto: semolina - mąka z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 13%, woda, kurkuma - przyprawa. Kurkuma (susz kłączy ostryżu) naturalna przyprawa roślinna
farsz: mięso wołowe 25%, cebula 15%, błonnik pszenny 8%, mięso wieprzowe 5%, olej rzepakowy, woda, przyprawy - sól, pieprz, czosnek, majeranek
Zawiera: jaja, pszenica
w 100 g
Wartość energetyczna1465 kJ/345 kcal
Tłuszcz1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
Węglowodany67 g
w tym cukry3,7 g
Białko15 g
Sól0,54 g

Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
100% pszenica durum
naturalne składniki
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Wrzucić na wrzącą, osoloną wodę, lekko mieszając. Gotować na bardzo wolnym ogniu przez 20-25 min. Od temperatury otoczenia

Producent: Goliard Sp. z o.o.

Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6