Kamis Kuchnia polska Przyprawa do dań z fasoli Mieszanka przyprawowa 20 g

Nowy produkt

2,99 zł

5900084062015

szt

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Pyszna fasola trafiła na europejskie stoły w XVI wieku - z Ameryki Północnej do Włoch, Hiszpanii, Francji i Anglii. Co ciekawe, zajadano się nią zarówno na dworach, jak i w lepiankach. Przez wieki dorobiła się wiernych ziołowych i korzennych towarzyszy, którzy podkreślają jej smak. Oprócz kminku i majeranku jest również chili.
Fasola po bretońsku

Składniki (dla 3-4 osób): 300 g fasoli białej „Jaś", 100 g boczku, 150 g kiełbasy, 4 cebule, 3 łyżki oleju, łyżka mąki, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki Przyprawy do dań z fasoli Kamis.

Przygotowanie:
1. Opłucz fasolę, zalej zimną wodą i odstaw na kilkanaście godzin.
2. Ugotuj ją w tej samej wodzie, w miarę potrzeby dolewając wrzątku.
3. Boczek ugotuj.
4. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu.
5. Dodaj mąkę, zasmaż i rozprowadź wywarem z boczku.
6. Koncentrat pomidorowy połącz z fasolą, dodaj przyprawę, cebulę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.
7. Zagotuj. Podawaj z pieczywem.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Jednostka miaryszt
sól
majeranek - 24%
gorczyca biała
czosnek
kminek - 8%
kolendra
papryka słodka
chili - 3%
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna902/217 (kJ/kcal)
Tłuszcz7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,7 g
Węglowodany12 g
w tym cukry11 g
Białko13 g
Sól33,5 g

Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: McCormick Polska S.A.

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Ostatnio oglądane