Melvit Pęczak kujawski 400 g

Nowy produkt

3,19 zł

5906827003000

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zapiekanka kujawska

Składniki: 25 dag pęczaku Melvit, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, oliwa z oliwek, 10 dag żółtego sera, włoszczyzna, sól i pieprz.
Opis przygotowania: Ugotować pęczak na sypko w lekko osolonej wodzie ok. 15 min. Rozdrobnione warzywa udusić w małej ilości oliwy, podlewając odrobiną wody. Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć, cebulę posiekać. Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą, posypać utartym serem. Zapiekać około pół godziny. Podawać z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!
Pęczak kujawski
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Produkt może zawierać sezam, orzechy.
Jednostka miaryszt
Składniki: kasza pęczak jęczmienny kujawski
Zawiera: jęczmień
Może zawierać: orzechy, sezam
suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
Węglowodany71 g
- w tym cukry0,5 g
Błonnik5 g
Białko8 g
Sól0,03 g

Wymiar liczbowy: 400
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Polska.
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: 1. Zagotować 2 szklanki wody. Posolić do smaku. Wsypać 1 szklankę kaszy. 2. Gotować kaszę pod przykryciem na wolnym ogniu około 15-20 minut, aż kasza wchłonie wodę. Przed gotowaniem polecamy opłukać kaszę zimną wodą. Od temperatury otoczenia

Producent: Melvit S.A.

MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 50
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl

Ostatnio oglądane