Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 4 tygodni.
Specjalny ryż do przygotowania najlepszego sushi. Idealny ze względu na swoją kleistość, która umożliwia formowanie i przygotowanie wszystkich odmian sushi.
Ryż do sushi okrągłoziarnisty.
| Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: |
---|
Wartość energetyczna | 1506 kJ / 355 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 79 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | 2,6 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 0 g |
Trwałość po otwarciu: 4 tydzień/tygodnie/tygodni
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia ryżu: UE.
Cechy: na 8 arkuszy
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Na 8 arkuszy
Gotować we wrzątku: Ryż przygotuj zawsze godzinę przed przygotowaniem sushi. Najpierw ryż dokładnie wypłucz i odsącz. Odsączony ryż zalej zimną wodą (1 szklanka ryżu na 1 szklankę wody). Ryż gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. Następnie odstaw na 10-15 minut nie zdejmując przykrywki tak, aby ryż pochłonął całkowicie wodę. Letni ryż zalej trzema łyżkami sosu do ryżu, delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką i wystudź do temperatury pokojowej. Przygotuj swoje ulubione sushi. Od temperatury otoczenia
Producent: De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp.k.
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp.k.,
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl