Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skrobia może być stosowana w kuchni jako dodatek do wielu potraw, wszelkiego rodzaju zup, sosów do mięs, ale także do nieco słodszych wyrobów jak kremy czy ciasta. Wiele osób ją jako zamiennik mąki, którą stosuje się właśnie do zagęszczania zup.
Ekologiczna skrobia kukurydziana
W produkcie możliwa obecność: glutenu, orzechów (brazylijskich, nerkowca, włoskich, laskowych, migdałów), orzeszków ziemnych, soi, sezamu, gorczycy, selera i łubinu. Składniki: kukurydza 100% pochodząca z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, seler, zboża zawierające gluten, orzechy laskowe, łubin, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam, soja, orzechy włoskie
| w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1484 kJ / 354 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 87,0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,02 g |
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Austria
Cechy: doskonała do wypieków i dań wytrawnych
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: NaturAvena Sp. z o.o.
NaturAvena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno