Masa netto:
60 g (6 x 10 g)
Podravka d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, gotować 3 minuty. Przygotowany bulion można podawać sam lub z makaronem Podravka. Kostka rosołowa warzywna podkreśla smak potraw (ryżu, makaronów, warzyw i dań mięsnych itp.).
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Konkurs
Wybierz swój smak i wygrywaj!
Nagroda główna:
100 000 zł
Dodatkowo:
50 x 1000 zł
Konkurs trwa:
15.10.22-28.02.23
Szczegóły i regulamin na:
wybierzswojsmak.pl
Organizator: Kropka Bordo sp. z o.o.
Bulion warzywny.
Może zawierać śladowe ilości mąki pszennej, mleka i jaj. sól morska 40 %
olej palmowy
cukier
suszone warzywa 8,9 % (cebula, marchew, seler, por, pomidor, czosnek)
ekstrakty drożdżowe
skrobia kukurydziana
sól
oliwa z oliwek 0,5 %
przyprawy
lubczyk
liść pietruszki
czarny pieprz
naturalne aromaty (z selerem)
cukier karmelizowany
maltodekstryna
Zawiera: seler
Może zawierać: jaja, mleko, pszenica
| Średnia wartość odżywcza 100 ml gotowego produktu | Średnia wartość odżywcza w 1 porcji (250 ml) |
---|
Wartość energetyczna | 26 kJ / 6 kcal | 66 kJ / 16 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,7 g |
Węglowodany | <0,5 g | 1,2 g |
w tym cukry | <0,5 g | 0,9 g |
Błonnik | <0,5 g | <0,5 g |
Białko | <0,5 g | <0,5 g |
Sól | 0,86 g | 2,2 g |
Liczba jednostek: 6
Wymiar liczbowy: 10
z oliwką z oliwek
z solą morską
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 12 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 6 kostek, 12 porcji
Producent: Podravka Polska Sp. z o.o.
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
podravka@podravka.pl